hoofdmenu
Sigers Weblog

none yet

Wie ik ben

15 februari 2010


rtMijn naam is Rafael Huet.


Sinds mijn pensionering woon ik in een afgelegen huis in de Belgische provincie Namen. Zowat de helft van de tijd werp ik me op het natuurbehoud in onze paradijselijk verwilderde tuin.


De andere helft van de tijd besteed ik aan lezen en schrijven. Beschouw me als een eeuwige student die meer tracht te begrijpen van onze menselijke aard, onze samenleving, onze oorsprong. Daarbij wil ik twee alomtegenwoordige valkuilen te mijden.


De eerste valkuil is superstitie en wensdenken. Er is geen onzichtbare hand: we zijn op onszelf aangewezen. Als we het zelf niet doen, is er niets.


De tweede valkuil is pessimisme en doelloosheid. Zin die we zelf tot stand brengen kan niet vernietigd worden, ook niet door wetenschappelijke vooruitgang.


Dit is allemaal wat vaag, maar het wordt zeker duidelijker als je wat rondkijkt op de weblog.

Ik ben al een tijdje actief op het internet met namen als Leyre, Ongelovige en Siger. Deze laatste “nickname” is een hommage aan Siger van Brabant (zie hier voor meer over Siger van Brabant.)


Deze blog heb ik aangemaakt om me wat terug te trekken uit de drukke forums, waar met zorg opgestelde bijdragen soms te snel verdrinken in het strijdgewoel. Hier zal je dan ook weinig mogelijkheden vinden om zelf je zegje te doen. Als je wil kan je een email zenden aan SigervanBrabant apestaartje yahoo punt com. Misschien meng ik me nog wel eens in een forumdebat, maar hier heb ik alvast een veilige haven voor meer bewerkelijke tekstjes. Er verschijnen aanhoudend interessante boeken, sites en ideeën, en ik hoop regelmatig een nieuw puzzelstukje toe te voegen.
Tags: Samenleving, rafael, leyre, huet, siger

Zie ook het archief