hoofdmenu
Sigers Weblog

none yet

Sigers weblog nu ook in het klein

18 februari 2015


handheld device

A

angezien zowat de helft van onze lezers, in lijn met de huidige trend, de blog lezen op een handschermpje (een zogenaamd handheld device) hebben we Sigers weblog daarvoor aangepast. Het is nu een fluitje van een cent de site te lezen op het kleinst mogelijke digitale schermpje.

§

Wanneer het scherm te smal is wordt enkel het middengedeelte getoond op een leesbare schaal. Afbeeldingen worden automatisch tot de halve of desnoods tot de hele breedte van het scherm herleid, en de lettergrootte verandert mee.

Bovenaan verschijnt dan een klein keuzemenu [edit: nu een 'navicon': ] met onder meer volgende opties:

  • Hoofdpagina: het scherm wordt volledig besteed aan de blogs (normaal middelste kolom).
  • Nieuws: alleen de "Brekend nieuws"-sectie wordt getoond over het ganse scherm.
  • Links:de sectie met links naar andere bronnen en het zoek/volgpaneel gebruiken het hele scherm. Deze links werden bijgewerkt en uitgebreid om zo een portaal te worden naar alle belangrijke informatieve, kritische of progressieve websites. Sites in het Nederlands staan eerst, gevolgd door die in het Engels.

Van elk van deze pagina's kan u terugkeren naar het hoofdscherm met de backbutton van de browser of met het navicon(). Als u Sigers weblog leest op een toestel met normaal scherm, kan u deze responsive design desgewenst aan het werk zien door het browservenster te versmallen.

Opmerkingen zijn steeds welkom.
Tags:

Zie ook het archief